• Yaara har sagi

אובליפיחה אהובתי


מי שלמדה אצלי בקורס או בסדנת רוקחות טבעית, מכירה את המבט בעיני כשאני מתחילה לדבר על האובליפיחה... אני מאוהבת בה בכל רמ"ח ומוקירה לה תודה עצומה על הטוב שהיא מביאה- אני משתמשת בה בכל מוצרי הבריאות לעור וברוב מוצרי הקוסמטיקה.


המאמר הזה הוא בעצם שיר הלל לאובליפיחה, כי הכי מגיע לה!!


צבע שמן האובליפחה הוא כתום עז, מגע קל ביותר של השמן ישירות על הגוף משאיר צבע כתמתם (שיורד, לא לדאוג) וכך גם צובע את המוצרים. מספיקה טיפה אחת (!) של שמן אובליפיחה בקרם והוא מקבל גוון צהבהב. אם נוסיף כמה טיפות נוספות המוצר ייצבע בצהוב עד כתום. למי שתהתה מאיפה מגיע הצבע המשגע של הקרם פלא- עכשיו מבינה.


האובליפיחה (מרוסית: Облепиха),

שם מדעי: היפופיאה (Hippophae)

נקרא בעברית אשחר רוסי ובאנגלית Sea Buckthorn (אשחר ים). שיח קוצני, בעל פירות כתומים, הגדל בתנאים קשים- קרקע חולית, שפת הים או מעל לקו העצים בהרים, במקומות שעצים לא צומחים. צמח ששורד בתנאים כה קשים הוא צמח שמפתח עמידות והישרדות בעזרת חומרי ריפוי. ואכן האובליפיחה עשירה חומרי ריפוי.


אז קצת מדע כדי לספק גם את "מוח שמאל"-


💠הצבע הכתום מגיע מחומרים שנקראים קרוטנאידים ונחשבים כנוגדי חמצון חזקים- שלמעשה סותרים ומעכבים תהליכי הזדקנות בעור ובגוף כולו ומונעים מחלות.

💠הפירות עשירים בויטמינים: A,C,K,E ובמינרלים חיוניים- ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן, נחושת ואבץ. כל אלו פועלים יחד לשמירה על שלמות העור, חידוש מהיר של תאי העור. לכן מטפל נפלא בפצעים ובכוויות.

💠שמן האובליפיחה מכיל חומצות שומן חיוניות- אומגה 3,6,9- שמסייעות לטיפול באקנה, פסוריאזיס ולטיפול בקשקשים. אומגה 7- שהיא חומצת שומן שנמצאת גם בסבום, שומן הגוף הטבעי, ומסייעת לשמירה על גמישות העור.

💠לאובליפיחה יש יכולת הגנה על העור מפני קרני שמש UVA, UVB אך במידה ולא כמגן בלעדי. אך במקרה וכבר נחשפנו לשמש יתר על המידה, האובליפיחה תהיה נפלאה לטיפול בנזקי השמש.

💠נחשב כאנטי דלקתי, אנטי פטרייתי ואנטי ויראלי.


אז בשורה התחתונה- באילו מקרים אפשר ורצוי להוסיף אובליפיחה?

🏵במקרים שהעור ניזוק- כוויות, פצעים, ואפילו עקיצות.

🏵לעור רגיש ועור שסובל מאסטמה של העור (אטופיק דרמטיטיס)/ פסוריאזיס/ סבוריאה/ קשקשת/ אקנה/ מולסקום/ הרפס/ טחורים ועוד...

🏵במוצרים לעור בוגר כשרוצים להעשיר את העור ולהחזיר חלק מהגמישות שאבדה עם השנים. הכינוי הפופולרי הוא "אנטי אייג'ינג", אך בקוסמטיקה הטבעית מכנים מוצרים אלו כ- פרו אייג'ינג.

🏵לעור יבש ומגורה, להרגעה ולהעשרה בשומנים חיוניים.

או בקיצור- כמעט תמיד 😊


לסיום קבלו מתכון ליוד טבעי:

5 מ"ל אובליפיחה

5 מ"ל לבנדר

לערבב בבקבוקון 10 מ"ל (כמו של השמנים האתריים. אפשר אפילו בבקבוקון משומש של לבנדר)

ולשמור לעת הצורך.


מקווה שגרמתי לכן להתאהב או לפחות להתעניין.

ניתן לרכוש אצלי את הפלא הכתום שנקרא שמן אובליפיחה, וכן מוצרי ריפוי המכילים אותו.

את כל הטוב שבאובליפיחה ניתן לצרוך גם באופן פנימי, בהתייעצות עם מומחי תזונה.















27 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול